Днес ще ви представим рецепта за едни малко по-нетрадиционни коледни сладки. Те се правят с крема сирене. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
За сладките:
16 супени лъжици масло
250 грама крема сирене
1 1/2 чаша (330 гр.) захар
1 яйце
2 супени лъжици екстракт от ванилия
3 1/2 (448 гр.) чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
За глазурата:
1 чаена чаша пудра захар
1-3 супени лъжици мляко
шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Комбинирайте маслото и крема сиренето в купа и разбийте, докато станат пухкави. Добавете захар; бъркайте още. Добавете яйцето и ванилия и разбъркайте добре.
В отделна купа комбинирайте брашното, бакпулвера и солта. Добавете го към сместа от масло и крема сирене и разбийте. Прехвърлете една четвърт от тестото в центъра на парче хартия за печене. Направете тестото във формата на диск, увийте го плътно и охладете за поне един час и до три дни.
Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Разточете тестото си върху равна повърхност или между два листа хартия за печене. Изрежете бисквитките си с форми по ваш избор.
Печете бисквитите между 15 и 18 минути. Когато са готови ги извадете и оставете да се охладят.
Направете глазурата: Разбийте пудрата захар с 1 лъжица мляко. Добавете още мляко, докато получите желаната гъстота.
Намажете бисквитите с глазурата и поръсете с шоколадовите пръчици.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |