Класическото Кордон бльо е пържено. Рецептата, която ще ви предложим обаче е за печено Кордон бльо. Изключително вкусно е!
Необходими продукти:
4 броя пилешки гърди
8 филийки топено сирене
8 филийки шунка
1 ч. брашно
2 големи яйца, разбити
2 ч. галета
сол
черен пипер
4 с. л. разтопено масло
1 ч. л. риган
За соса:
4 с. л. масло
1/4 ч. брашно
2 ч. мляко
2 ч. л. горчица
1/ 4 ч. пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса и сложете хартия за печене в тава.
Сложете пилешките гърди във фолио за свежо съхранение и с помощта на чук направете месото тънко.
Сложете върху всяко парче месо по 2 филийки сирене и 2 филийки шунка. Завийте месото и го прикрепете с клечки за зъби.
Сложете брашното, яйцата и галетата в 3 различни плоски чинии. Добавете маслото и ригана към галетата и разбъркайте.
Потопете всяко парче месо в брашно, яйце и след това галета и ги наредете в тавата.
Печете около 30 минути, до златисто.
Междувременно направете соса: В голям тиган загрейте маслото. Добавете брашното и бъркайте, докато сместа стане златиста. Бавно добавете млякото и накрая горчицата. Бъркайте, докато се сгъсти.
След това добавете пармезана и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер.
Сервирайте Кордон бльото със сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |