Днес е последният ден от централноевропейската ни кулинарна екскурзия. Спирката отново е Унгария, а за десерт сме ви приготвили невероятно вкусен пай с вишни. А ето и как да си го спретнете сами.
Необходими са ви:
400 г брашно
375 г захар
125 мл прясно мляко
40 мл кисело мляко
500 г вишни/череши
3 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
200 мл олио
5 яйца
125 г орехови ядки
15 г какао
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата на пяна в голяма купа.
Прибавете олиото, захарта и подправките и отново разбъркайте добре.
Сипете брашното като бъркате непрекъснато, за да не останат бучици.
Отделете няколко лъжици от сместа в отделна чаша и разбъркайте добре с какаото.
Намажете тавата, в която ще печете пая, с олио и брашно.
Сипете половината от сместа на дъното на тавата, а отгоре добавете частта с какаото, като рисувате различни фигурки.
Разпределете равномерно отгоре ореховите ядки и другата половина от тестото.
Подредете предварително изчистените от костилки вишни или череши върху пая и печете в умерена фурна за около 50 минути.
След като го извадите, поръсете с пудра захар.
Още сладки изкушения от Kulinar.bg:
1 | 0 |