Вълшебните свойства на кафявите морски водорасли

7 здравословни ползи от консумацията на келп

Вълшебните свойства на кафявите морски водорасли

Келп представляват кафяви морски водорасли, които растат в богати на хранителни вещества океани в умерени или северни области. Самото растение е богат източник на минерали – калий, натрий, калций, магнезий, желязо и други.

Водораслите съдържат също така витамин В6, рибофлавин (витамин В2) и диетични фибри. Най-търсени са заради високото си съдържание на йод, който, от своя страна, е важен елемент за успешната и ефективна работа на щитовидната жлеза.

В наши дни, освен като хранителна добавка, се използват и за производство на различни лекарства, в това число антикоагуланти, антибиотици, антихипертензивни средства и дори като начин за редуциране на лошия холестерол в кръвта.

Ето и кои са седемте ползи за здравето от умерената употреба на келп:

1. В помощ на щитовидната железа
Благодарение на високите нива на естествен йод, кафявите водорасли помагат на щитовидната жлеза в процеса на регулиране на хормоните, а тя пък контролира производството на енергия в тялото.

2. Наднормено тегло и лош метаболизъм
В редица хранителни добавки за отслабване присъства и келп, тъй като подобрява обмяната на веществата и изгарянето на излишните мазнини.

Вижте пълния списък и разберете повече информация за свойствата на келпа при колегите от fitwell.bg!

8 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay