В неделя се навърши половин век, откакто секс иконата Мерилин Монро бе открита мъртва в апартамента си. Но за да отдадем почит към тази тъжна годишнина, днес ви показахме съвсем жизнената русокоса звезда, която разказва за хранителните си навици пред списание от 1952 година.
Веднага щом разбрахме, че почти ежедневно си е угаждала с един определен вид мелба, а това не е навредило на вечно възхваляваната ѝ фигура, решихме да потърсим съоветната рецепта. И я намерихме! Вижте как в домашни условия можете да си направите старомодно вълшебство от сладолед, комбиниран с горещ шоколадов кейк.
Изкусителните продукти:
1 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. бяла захар
2 с.л. какао
2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.ч. мляко
2 с.л. зехтин или олио
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. какао
1 3/4 ч.ч. вряла вода
Чаша счукани орехи, по желание
Сладолед - задължително!
Как да се поглезите като Мерилин:
Загрейте фурната до 170 º.
В голяма купа смесете брашното, бялата захар, двете супени лъжици какао, бакпулвера и солта. След това добавете млякото, зехтина, ванилията и бъркайте с миксер до получаването на еднородна смес. Прибавете и натрошените ядки, след което равномерно разпределете вкусния резултат в квадратна форма за печене със страна 23 см.
Поръсете кафявата захар и останалата 1/4 чаша какао върху готовата за печене вкусотия. Преди да я пъхнете в загрятата фурна, смело я залейте с горещата вода.
Сладкишът трябва да се пече около 40 минути, или докато видите, че горната част е засъхнала.
Това е. Сега остава само да сипете топлия кейк в подходящи за сервиране на мелба купички или чаши. Върху всяка порция слагате по една-две топки сладолед (бял) и заливате всичко това със сладкия сироп, който ви е останал по дъното на формата за печене.
След което се наслаждавате и облизвате сексапилно - както можете да си представите, че самата Мерилин Монро го е правила!
7 | 0 |