Грешки, които да избягваме, когато правим смути

Няколко неща, които не знаем, когато приготвяме здравословната напитка

Грешки, които да избягваме, когато правим смути

Все по-актуална става здравословната напитка смути. Тя се приготвя в блендер на принципа на шейковете. През лятото е тотален хит и доста хора си я правят вкъщи. Има грешки, обаче, които допускаме. Ето и кои са те.

Не добавяйте допълнително захар! - Естествената захар от плодовете е достатъчна. Ако добавите допълнително рафнирана захар, тя ще бъде излишна за организма Ви. Ако все пак Ви се иска да подсладите смутито, добавете малко натурален мед. 

Не смесвайте повече от два плода - Този съвет идва във връзка отново със захарта. Днвената доза захар, която трябва да плучава една жена, е по-малко от 50 гр., а само в един плод се се съдържа 12 гр. Най-добре е да направите смутито от един цял плод, половинка от друг, вода и мляко.

Консумирайте го на момента! - Грешно е да го направите и да решите да го пиете примерно след 2 часа. Само за десет минути витамин Ц започва да намалява. Затова пийте го веднага, след като е готово.

Добавяйте ленено масло в него! - Повечето хора не го правят. Хубаво е да го прибавяте, за да може тялото да асимилира някои мастноразтворими витамини. 

Не пийте само смути за закуска! - Някои хора се заблуждават, че с него могат да заменят изцяло закуската си. Това не е правилно! Зареждате органимза си с прекалено много захар още от сутринта.

Смесвайте плодове и зеленчуци - Без проблем можете да смесите плод със зеленчук. По този начин ще намалите нивото на захрта и ще прибавите още витамини. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay