Уикендът е налице, което неминуемо означава, че е време за кулинарни глезотийки за вас и цялото ви семейство. Предложението, което ви поднасяме е доста познато, вкусно, сладко и взето назаем от съседна Турция.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 бакпулвер
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша счукани орехи
канела на вкус
1 пакетче краве масло, олио
За сиропа:
3 чаени чаши захар, 4 чаени чаши вода, 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват на ръка със захарта. Добавят се бакпулверът, олиото, брашното, орехите и канелата. Приготвената смес се слага на три места между наредените в тавичка кори. Става гъста, но се разстила навсякъде по тях. Баклавата се реже и се залива с горещо масло, с малко олио, за да не загори маслото, и се пече в умерена фурна. Залива се със сироп, който се приготвя, като се варят 15 минути водата със захарта и накрая се слага ванилията. За да се сиропира добре, баклавата се оставя да престои няколко часа.
21 | 0 |