Убедена съм, че обичате шоколад. Всъщност може би няма жена, която да не обича тази какаова магия. А какво ще кажете за фъстъчено масло?
Да, най-вероятно не всяка от вас реагира добре, но тези, които отсякоха с твърд положителен отговор, то следващата рецепта е точно за вас: перфектната комбинация между шоколад и фъстъчено масло.
Брауни с фъстъчено масло
Основни съставки:
8 с.л. масло (безсолно), нарязано на малки парчета
50 гр. натурален шоколад (с минимално количество захар), ситно нарязан
150 гр. подсладен шоколад, ситно нарязан
2/3 чаша брашно
½ ч.л. сода или бакпулвер
¼ ч.л. сол
¾ чаша захар
3 яйца
2 ч.л. ванилова есенция
За пълнежа:
4 с.л. безсолно масло, разтопено
½ чаша пудра захар
¾ чаша фъстъчено масло
¼ ч.л. сол
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 325º. Намажете дъното на малка квадратна тавичка с масло и сложете хартия за печене, като оставите около 2-3 см да стърчат от краищата. Намажете с масло и хартията.
Сега е време да направите основата: изсипете маслото и шоколадите в термоустойчива купа със средна големина. Разтопете на водна баня, като разбърквате непрекъснато до получаването на еднородна смес. Оставете леко да се охлади, като същевременно в отделна купа смесите брашното, содата и солта.
Прибавете захарта към шоколадовата смес и разбъркайте. Сега добавете и яйцата и разбийте с миксер добре сместа, докато стане мека и гладка. Сложете и ванилията. Към готовата смес добавете брашното от другата купа и продължете разбиването докато се смесят добре съставките.
Направете пълнежа: Смесете чрез разбъркване маслото, пудрата захар, фъстъченото масло, солта и ванилията в подходяща купа.
Изсипете около 1/3 от шоколадовата смес в приготвената тавичка и разпределете равномерно с гумена шпатула. Вземете пълнежа и с лъжица направете "петна" върху основата на разстояние около 2-3 см. Останалата част от основната смес изсипете равномерно отгоре и разнесете внимателно. На равната повърхност направете отново "петна" от останалата част от пълнежа. С помощта на нож за масло започнете да смесвате основата и пълнежа чрез въртеливи движения по дължината и ширината на тавичката, докато образувате "рисунката", която желаете и ви харесва естетически. Бъдете сигурни, че сте смесили добре всички слоеве.
Печете около 45 минути и след това оставете да се охлади за 15 минути. Изкарайте от тавата с помощта на стърчащите краища на хартията и оставете да изстине напълно. Нарежете на равни парчета.
Десерта може да се съхранява в херметически затворена кутия до 3 дни при стайна температура.
2 | 0 |