Питаята, познат още и като драконов плод, е екзотично растение с причудлива форма. Има лек и сладък вкус. Съдържа много вода, минерали, фибри, които оказват положително влияние върху работата на черния дроб и перисталтиката.
Драконовият плод е от семейство Hycocereus undatus. Цъфти през нощта, защото кактусът се опрашва от прилепи, които са активни именно по това време. Растението има големи, ароматни цветове.
Как обаче се консумира такъв плод и какви са ползите за организма от неговата употреба?
От питаята се консумира само вътрешната, месеста част, която на цвят е сиво-бяла, изпълнена с множество черни семенца. За да хапнете драконовия плод, трябва да го разрежете на две и да консумирате само вътрешната част, която наподобява текстурата на киви. Тя има сладък, ненатрапчив вкус.
Най-добре е да извадите ядливата част на 2-3 плода в купа, да полеете с прясно изцеден сок от лайм и да оставите в хладилника, докато се охлади. След известно време ще имате чудесен сладък нискокалоричен десерт, който ще ви помогне да преборите жегата.
Разберете какви са ползите и забавните факти около плода, както и защо хора ядат драконов плод, при колегите от fitwell.bg
1 | 0 |