За коледната трапеза: Печено телешко с пресни подправки

За коледната трапеза: Печено телешко с пресни подправки

Печеното телешко месо може да звучи фантастично и сложно за приготвяне, но всъщност е доста просто! С хубаво парче месо и малко пресни подправки ще се получи крехко и ароматно основно основно. Ето какво ще ви бъде необходимо за приготвянето на това класическо ястие.

Необходими продукти:

2 кг телешко месо

1/4 ч.ч. зехтин

3 скилидки чесън, смлени

1 с. л. нарязан пресен розмарин

1 с.л.прясна мащерка

2 ч.л. сол

1 ч.л. прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Препоръчително: оставете месото да престои непокрито на стайна температура за 1 до 2 часа.

Загрейте фурната до 200 градуса. В малка купа комбинирайте захтина, чесъна, розмарина, мащерката, солта и черния пипер. Натрийте цялото парче месо с тази смес.

Поставете месото в тава за печене, снабдена с решетка. Печете 15 минути, след това намалете градусите до 160 и печете още 1 час и 45 минути за medium или 2 часа за medium well.

Извадете от фурната и оставете да почине 15 до 30 минути преди сервиране.

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay