Печеното телешко месо може да звучи фантастично и сложно за приготвяне, но всъщност е доста просто! С хубаво парче месо и малко пресни подправки ще се получи крехко и ароматно основно основно. Ето какво ще ви бъде необходимо за приготвянето на това класическо ястие.
Необходими продукти:
2 кг телешко месо
1/4 ч.ч. зехтин
3 скилидки чесън, смлени
1 с. л. нарязан пресен розмарин
1 с.л.прясна мащерка
2 ч.л. сол
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Препоръчително: оставете месото да престои непокрито на стайна температура за 1 до 2 часа.
Загрейте фурната до 200 градуса. В малка купа комбинирайте захтина, чесъна, розмарина, мащерката, солта и черния пипер. Натрийте цялото парче месо с тази смес.
Поставете месото в тава за печене, снабдена с решетка. Печете 15 минути, след това намалете градусите до 160 и печете още 1 час и 45 минути за medium или 2 часа за medium well.
Извадете от фурната и оставете да почине 15 до 30 минути преди сервиране.
Приятен апетит!
0 | 0 |