Сосовете са малките братчета и сестричета на всяко ястие. Те променят вкуса до неузнаваемост, а някои храни просто не можем да си ги представим без любимия сос.
Ще ви покажем няколко рецепти, които гарантират коронясването ви за "Най-добрият готвач!"
Класическото Pesto alla genovese
Този популярен италиански сос се вписва идеално, когато сервираме спагети, лазаня, някои видове супи, та дори и намазан на филия хляб.
Нужните продукти:
3-4 скилидки счукан чесън
60гр листа от босилек
4 листа от спанак (добре е да са бланширани 30 сек. в гореща вода)
1 суп. лъжица нарязан магданоз
60 гр настъргано сирене (пармезан)
60гр ядки по ваш избор
150 мл зехтин
1 ч.л. сол
Приготвя се с минимални усилия: с помощта на пасатор се разбиват всички продукти. Това е всичко!
Сос Marinara
Продуктите, които ви трябват са:
400 гр обелени и сварени домати
170 гр доматено пюре
4 суп. лъжици настърган магданоз
1 скилидка счукан чесън
1 ч.л сух риган
1 ч.л сол
60 гр зехтин
½ чаена лъжица чер пипер
½ чаша бяло вино
50 гр ситно нарязан лук
Начин на приготвяне:
Лукът със зехтина се задушават за няколко минути, като се добавя бялото вино.
Останалите продукти се пасират, а получената смес се добавя в тигана.
Вари се 30 минути, а след това сосът се сервира топъл.
Сос Alfredo
Този сос е подходящ за паста и идеален за всякакви ястия от пиле.
Нужните продукти:
1 скилидка счукан чесън
1 чаена чаша сметана
150 гр настъргано сирене (пармезан)
1 ½ суп. лъжица накълцан магданоз
Начин на приготвяне:
Маслото се разтапя на слаб огън, като се добавят чесъна и сметаната. Разбърква се енергично, след което се оставя да къкри за 5 минути. Добавя се пармезана и се оставя за още 5 минути. Накрая се добавя магданозът и се сервира.
Бон Апети!
11 | 0 |