Италианските лимонови бисквитки - tarallucci al limone или taralli al limone - са традиционно южноиталианско лакомство. Първоначално сервирани на сватби, сега често се срещат на празнични събирания за Великден или Коледа. Мекото тесто се овкусява с лимонов сок и лимонова кора, след което се навива на възел. След изпичане се потапят в лимонова глазура.
Ето как да приготвите тези вкусни и много свежи лимонови бисквитки:
Необходими продукти:
3 големи яйца
200 грама захар
1/2 ч. зехтин
1/2 ч. сметана
кората от 1 лимон
1/4 ч. лимонов сок
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилия
щипка сол
640 грама брашно
За глазурата:
170 грама пудра захар
4 с.л. лимонов сок
2 лимона
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса и пригответе 3 тави, като ги покриете с хартия за печене.
Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете зехтина, сметаната, лимоновата кора и сока, бакпулвера, ванилията и солта. Разбийте отново с миксера. Добавете брашното и разбъркайте, докато се образува меко, лепкаво тесто.
Разделете тестото на 3 части и ги покрийте с найлоново фолио. Вземете едната част и я разделете на 12 топки.
Разточете всяка от тях и навийте, така че да се получи като възел.
Наредете в подготвените тави. Повторете това с цялото тесто и печете бисквитките около 15 минути.
В малка купа разбийте пудрата захар и 3 супени лъжици лимонов сок, докато се образува гъста глазура. Добавяйте още лимонов сок, до постигане на желаната консистенция.
Потопете горната част на всяка бисквитка и поръсете с настръгана лимонова кора.
Оставете да стегнат, за около 15 минути и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |