Италиански бисквитки с лимон

Италианските лимонови бисквитки - tarallucci al limone или taralli al limone - са традиционно южноиталианско лакомство. Първоначално сервирани на сватби, сега често се срещат на празнични събирания за Великден или Коледа. Мекото тесто се овкусява с лимонов сок и лимонова кора, след което се навива на възел. След изпичане се потапят в лимонова глазура. 

Ето как да приготвите тези вкусни и много свежи лимонови бисквитки:

Необходими продукти:

3 големи яйца

200 грама захар

1/2 ч. зехтин

1/2 ч. сметана

кората от 1 лимон

1/4 ч. лимонов сок

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. ванилия

щипка сол

640 грама брашно

За глазурата: 

170 грама пудра захар

4 с.л. лимонов сок

2 лимона

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса и пригответе 3 тави, като ги покриете с хартия за печене.

Разбийте яйцата и захарта с миксер. Добавете зехтина, сметаната, лимоновата кора и сока, бакпулвера, ванилията и солта. Разбийте отново с миксера. Добавете брашното и разбъркайте, докато се образува меко, лепкаво тесто. 

Разделете тестото на 3 части и ги покрийте с найлоново фолио. Вземете едната част и я разделете на 12 топки. 

Разточете всяка от тях и навийте, така че да се получи като възел.

Наредете в подготвените тави. Повторете това с цялото тесто и печете бисквитките около 15 минути. 

В малка купа разбийте пудрата захар и 3 супени лъжици лимонов сок, докато се образува гъста глазура. Добавяйте още лимонов сок, до постигане на желаната консистенция.

Потопете горната част на всяка бисквитка и поръсете с настръгана лимонова кора. 

Оставете да стегнат, за около 15 минути и сервирайте.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay