Няма по-точен синоним на есен от карамелизирани ябълки. Ето как да си направите класически карамелени ябълки:
Преди да започнете, подгответе нещата, от които ще имате нужда. А те са:
Малък дълбок тиган (тип касерола)
Дървена лъжица или пластмасова шпатула
Дървени шишчета
Голяма плитка чиния
Стъпка 1: Карамел
Ако ви е трудно да направите карамел сами, винаги можете да разтопите карамелени бонбони. Ако сте избрали варианта с бонбоните, махнете опаковките им и ги сложете в тигана.
Междувременно измийте и подсушете ябълките. Забийте в тях дървените шишчета и подгответе топинга за ябълките. Това могат да бъдат филирани бадеми, шоколадови пръчици, натрошени бонбони или каквото пожелаете. Сложете го в плитката чиния.
Стъпка 2: Разтопяване на бонбоните
Сложете пълния с бонбони тиган на слаб огън и добавете 2 с. л. вода. Вземете дървената лъжица или пластмасовата шпатула и разбърквайте, докато бонбоните се разтопят. Не спирайте да бъркате, за да не загори карамелът.
Стъпка 3: Потапяне на ябълките
Потопете подготвените ябълки в разтопения карамел. Направете това бързо, за да не се стегне карамелът.
Стъпка 4: Покрийте ги с топинг
Веднага след като приключите с покриването на всяка ябълка с карамел, потопете ги директно във вашите топинги.
Стъпка 5: Охлаждане
След като всичките ви ябълки са покрити, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги охладете в хладилника.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |