Как да направите класически карамелени ябълки

Как да направите класически карамелени ябълки

Няма по-точен синоним на есен от карамелизирани ябълки. Ето как да си направите класически карамелени ябълки:

Преди да започнете, подгответе нещата, от които ще имате нужда. А те са: 

Малък дълбок тиган (тип касерола)

Дървена лъжица или пластмасова шпатула

Дървени шишчета

Голяма плитка чиния

Стъпка 1: Карамел

Ако ви е трудно да направите карамел сами, винаги можете да разтопите карамелени бонбони. Ако сте избрали варианта с бонбоните, махнете опаковките им и ги сложете в тигана. 

Междувременно измийте и подсушете ябълките. Забийте в тях дървените шишчета и подгответе топинга за ябълките. Това могат да бъдат филирани бадеми, шоколадови пръчици, натрошени бонбони или  каквото пожелаете. Сложете го в плитката чиния.

Стъпка 2: Разтопяване на бонбоните

Сложете пълния с бонбони тиган на слаб огън и добавете 2 с. л. вода. Вземете дървената лъжица или пластмасовата шпатула и разбърквайте, докато бонбоните се разтопят. Не спирайте да бъркате, за да не загори карамелът. 

Стъпка 3: Потапяне на ябълките

Как да направите класически карамелени ябълки

Потопете подготвените ябълки в разтопения карамел. Направете това бързо, за да не се стегне карамелът. 

Стъпка 4: Покрийте ги с топинг

Как да направите класически карамелени ябълки

Веднага след като приключите с покриването на всяка ябълка с карамел, потопете ги директно във вашите топинги. 

Стъпка 5: Охлаждане

Как да направите класически карамелени ябълки

След като всичките ви ябълки са покрити, поставете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги охладете в хладилника. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay