Как да почистите загорял тиган в 4 стъпки?

С този лесен метод дори най-загорелите тигани ще заблестят като нови

Как да почистите загорял тиган в 4 стъпки?

Този момент, когато напълно сте забравили, че сте оставили тиган на котлона и той изграря-на всеки се е случвало. Преди да се откажете от този съд, защото мислите, че вече е за боклука, прочетете тези 4 лесни стъпки за почистване на загорял тиган. 

Нужни са бял оцет, вода, сода за хляб и гъба

Стъпка 1:

Напълнете тигана с вода. Количеството на водата зависи от големината на съда и от големината на петното. Водата трябва да покрие замърсеното място, но все пак да има място да сложите и оцета и содата. Прибавете една чаша оцет, като се стараете да го изсипете върху петното. Ако тиганът е по-голям прибавете повече оцет и съответно ако е по-малък-по-малко оцет. 

Стъпка 2:

Поствете тигана на котлона, за да заври сместа, която е в него. Не след дълго ще забележите промяна в петното. 

Стъпка 3:

Махнете тигана от печката и изключете котлона. Добавете 2-3 супени лъжици сода. Оставете содата да си свърши работата за няколко минути, преди да излеете сместа от тигана. 

Стъпка 4:

Изтъркайте петното с твърдата част на гъбата. Може би ще ви отнеме 30-40 секунди, докато отсраните петното. Ако петното е упорито, поръсете още сода и продължавайте да търкате. Когато премахнете замърсяванията изплакнете обилно с вода. И тиганът ви е като нов!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay