Този момент, когато напълно сте забравили, че сте оставили тиган на котлона и той изграря-на всеки се е случвало. Преди да се откажете от този съд, защото мислите, че вече е за боклука, прочетете тези 4 лесни стъпки за почистване на загорял тиган.
Нужни са бял оцет, вода, сода за хляб и гъба
Стъпка 1:
Напълнете тигана с вода. Количеството на водата зависи от големината на съда и от големината на петното. Водата трябва да покрие замърсеното място, но все пак да има място да сложите и оцета и содата. Прибавете една чаша оцет, като се стараете да го изсипете върху петното. Ако тиганът е по-голям прибавете повече оцет и съответно ако е по-малък-по-малко оцет.
Стъпка 2:
Поствете тигана на котлона, за да заври сместа, която е в него. Не след дълго ще забележите промяна в петното.
Стъпка 3:
Махнете тигана от печката и изключете котлона. Добавете 2-3 супени лъжици сода. Оставете содата да си свърши работата за няколко минути, преди да излеете сместа от тигана.
Стъпка 4:
Изтъркайте петното с твърдата част на гъбата. Може би ще ви отнеме 30-40 секунди, докато отсраните петното. Ако петното е упорито, поръсете още сода и продължавайте да търкате. Когато премахнете замърсяванията изплакнете обилно с вода. И тиганът ви е като нов!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |