Как да си направите вкусен протеинов шейк

Как да си направите вкусен протеинов шейк

Когато мислите за протеинови шейкове, може да си представите голяма халба, пълна с вода, а на дъното й има утайка. Със сигурност това е един от вариантите да получите бърза доза протеин в движение, но не е единствената и определено не е най-вкусната.

С малко съвети и няколко прости съставки е възможно да направите протеиновият шейк толкова вкусен, че всъщност да жадувате момента, в който трябва да го изпиете.

Как да си направите протеинов шейк? Спрете да мислите за протеиновите шейкове като нищо друго освен за протеинов прах и вода и започнете да ги приемате като високопротеиново смути. Тогава е просто да овладеете проста формула и да я персонализирате с каквито съставки искате.

Най-простата рецепта? Необходими продукти:

1 кофичка кисело мляко или протеинов прах

1 чаша замразени плодове

Достатъчно растително мляко, с което да втечните и обедините сместа

За да направите перфектното протеиново смути, не забравяйте да включите въглехидратни източници – помислете за плодове или овесени ядки и протеин – помислете за протинов прах или кисело мляко. Трябва да се стремите да консумирате около 20 грама протеин преди или след тренировка.

Киселото мляко и изварата имат около 20 грама протеин в порция, докато протеиновият прах има от 20 до 40 грама.

Чаша плодове ще добави фибри, които ще ви държат сити през голяма част от деня, и енергизиращи въглехидрати, като същевременно ще подобри вкуса. Смесването с животинско мляко ще добави още 8 грама протеин на чаша, а комбинацията с растително – само едва 1 грам. Кой вариант ще изберете зависи от предпочитанията ви и режима ви на хранене.

Количеството течност, от което се нуждаете, зависи от останалите ви съставки, така че започнете с добавянето на около половин чаша към вашия блендер, след което бавно изсипете допълнителна течност, докато получите консистенцията, която искате.

Внимавайте, ако искате да добавите мазнини. Ако пиете шейк преди тренировка, не добавяйте мазнини. Телата ни усвояват мазнините малко по-бавно, което може да ви накара да се почувствате преяли или неудобно по време на тренировка. Ако пиете смутито след тренировка или по друго време на деня, бихте могли да добавите супена лъжица орехова масло или малко авокадо. Те ще добавят здравословни мазнини, за да останете сити за по-дълго време.

Избягвайте и скритите добавени захари. Предварително направените протеинови шейкове често се предлагат с допълнителни захари, така че да измислите собствена рецепта е чудесен начин да избегнете капана на захарта. Изберете обикновено кисело мляко, а не плодово. Четете етикетите на замразените храни, за да нямат допълнителни захари.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay