Лятото е сезонът на барбекютата на открито и избирането на правилното месо може да направи партито ви перфектно. Но може да бъде трудно да изберете най-доброто месо.
Ще ви дадем 7 препоръки от професионални готвачи за това как да изберете най-доброто месо:
1. Плътно и твърдо
Трябва да почувствате месото, преди да го купите. Професионалните готвачи препоръчват да пипнете месото, преди да го купите. Студеното место не трябва да бъде меко. Мазнината е твърда, когато е студена, така че добре съхраняваното месо трябва да бъде твърдо. Същото важи и за пакетираното месо- то трябва да бъде твърдо и сухо.
2. Трябва да бъде червено на цвят
Цветът на месото е нещо, което лесно можем да видим, а е изключително важно. Ако месото е по-светло червено, това означава, че е по-безвкусно. Хубавото месо никога не е кафяво или сиво, дори по ръбовете. Огледайте добре парчето месо, преди да го купите.
3. Какво е яло животното?
Можете да попитате месаря или да потърсите тази информация на опаковката. Например, кравите, които са яли трева имат по-хубаво месо.
4. За какво ви трябва месото?
Преди да купите месо, трябва предварително да сте решили за какво ще го ползвате. По-евтиното месо може да се нуждае от повече термична обработка. То обаче е по-удобно, ако искате предварително да приготвите храната и да я съхранявате в хладилника. Като цяло, колкото по-опитни сте в готвенето, толкова по-лесно ще можете да изберете хубаво месо.
5. Цветът и разположението на месото
Ето няколко неща, които трябва да знаете за мазнините. Тези съвети от професионални готвачи ще ви помогнат да изберете най-доброто месо за готвене:
Мазнините, които има в месото дават по-богат вкус на месото. Ако са прекалено много обаче, правят месото твърде тежко.
Мазнините от млади животни са бели, а възрастта ги прави жълтеникави.
Мастното покритие спомага за сочността на месото.
6. Цената също е важна
Евтиното месо доста често означава, че плащате за солена вода. Професионалистите препоръчват да купувате по-малко количество месо, но по-висококачествено.
7. Сприятелете се с месаря
Ако често консумирате и съответно купувате месо, сприятелете се с месаря. Той може да ви даде добри съвети при избора на месо.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |