Чураско е португалско-бразилски термин за барбекю или месо на скара. Ако не сте опитвали някой от бразилските стекове (известни като Churrascaria) или не сте пътували в Латинска Америка, където повечето страни имат свои собствени варианти на този стил на готвене, сега можете да опитате вкусовете у дома с нашата рецепта за домашно Чураско.
Тази рецепта се приготвя с фланк стек, който е на умерена цена, като същевременно е ароматен и крехък.
Ето как да приготвите Чураско вкъщи:
Необходими продукти:
700 грама фланк стек
сол
черен пипер
сос Чимичури, за сервиране
Начин на приготвяне:
Включете скарата на средно висока температура и оставете да загрее за 5 минути. Измийте и подсушете стека с кухненска хартия; подправете от двете страни със сол и черен пипер.
Печете стека на скарата около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете пържолата върху дъската за рязане и оставете да почине 10 минути.
Нарежете пържолата на тънки филийки. Прехвърлете в чиния. Поръсете с чимичури.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |