Класически ябълков щрудел

Класически ябълков щрудел

Ябълките все още са в сезон. Вместо да го оставим да се развалят можем да приготвим този класически ароматен щрудел.

Необходими продукти:

250 г брашно

2 яйца

8 ябълки

100 г масло

80 г стафиди

70 г бадеми

2 с.л. захар

Половин лимон

2 с.л. мляко

30 г натрошени бисквити

1/4 ч.л. лъжичка цейлонска канела

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното в купа. Бавно добавете една лъжица масло и половин чаша топла вода. След това добавете едно яйце и щипка сол. Замесете тестото. Добавете останалото масло и отново омесете тестото. След това го оставете за половин час, покрито с капак или кърпа. Нарежете ябълките на тънки филийки и ги поръсете с лимон. Смелете бадемите в блендер и залейте стафидите с вряла вода.

Разточете тестото върху хартия за печене възможно най-тънко. Поръсете го с натрошените бисквити, оставяйки 10 см ивица от единия край.

Подредете нарязаните ябълки, ядките и стафидите, поръсете всичко отгоре със захар, смесена с канела. Разбийте жълтъка с млякото и намажете с четка лентата, която е останала без плънка. Навийте внимателно щрудела на руло с помощта на хартията.

Намазнете тава за печене и поставете щрудела с прегънатата част надолу. Поставете във фурната на 220 градуса и оставете за 40 минути.

Да ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay