Коледни елхички със спанак и артишок

Дипът от спанак и артишок е класическо предястие, но в тази рецепта е леко променено, за да бъде по-празнично. Увит в бутер тесто, дипът може да се оформи в малки сладки коледни елхи. Дървото се украсява с малка звезда от сирене. Можете да ги сервирате както топли, така и добре охладени. 

Време е да поставим началото на празниците официално, а това коледно предястие е чудесен начин да го направим. Ето как да приготвите коледни елхички със спанак и артишок: 

Необходими продукти: 

300 грама замразен спанак

170 грама крема сирене

1 ч. настъргана моцарела

3/4 ч. артишок

сол и черен пипер

малко червен пипер

2 листа бутер тесто

12 дървени шишчета 

6 резенчета кашкавал

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете спанака, крема сиренето, моцарелата и артишока. Подправете със сол, черен пипер и червен пипер. 

Разточете бутер тестото върху леко набрашнена повърхност.

Разпределете спаначената смес върху тестото. 

Отгоре сложете другия лист бутер тесто. 

Нарежете тестото на дълги ленти.

Сгъвайте тези ленти на зигзаг, като всеки слой трябва да става по-тесен от предишния. Нанижете всяко дръвче на дървено шишче. 

Подредете в тава, върху хартия за печене. 

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25-30 минути. 

Изрежете малки звездички от кашкавала и ги набучете отгоре.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay