Сезонът на супите е тук и затова ще споделим с вас една вкусна супа с карфиол и червени чушки. Печените червени чушки и карфиолът са страхотна комбинация. Ако добавите и сирене, супата ще стане още по-вкусна.
Ето я рецептата:
Необходими продукти:
4 червени чушки
1 малка глава карфиол
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. мащерка
1 щипка червен пипер
4 чаши пилешки бульон
1 ч. л. червен пипер
малко сирене
сол и черене пипер
Начин на приготвяне:
Поставете червените чушки в една тава върху хартия за печене. Изчакайте да се изпекат и ги затворете в кутия, за да се задушат. Изчакайте 20 минути и ги обелете.
След това изпечете карфиола с малко масло.
Загрейте малко зехтин в една тенджера и запържете лука. Добавете чесъна, мащерката и червения пипер. Добавете чушките, карфиола, бульона и сиренето. Бъркайте, докато получите желаната консистенция.
Подправете със сол и черен пипер и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |