Къритата са ароматни и сочни ястия, чиито други предимства са лесното приготвяне и краткото време, което то отнема.
Необходими продукти за 4 порции:
1 с.л. мадраско къри
1 ч.л. кимион на зърна
2 с.л. олио
1 глава лук, нарязана на дребно
1 люта чушка, нарязана на ситно
3 скилидки чесън
1 ч.ч. червена леща, измита и подсушена
Сол и пипер на вкус
1 малка глава карфиол, нарязана на розички
1 бяла ряпа, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
10 броя бамя, нарязана на парченца
50 мл кокосово мляко, по желание
4 с.л. сок от лайм или лимон
2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Загрява се олиото и в него се разбъркват кърито и кимионът. Слагат се лукът, лютата чушка и чесънът, разбъркват се 2-3 мин. и се добавят лещата, 2 ч.л. сол и пипер на вкус.
2. След 10 мин. към врящата леща се прибавят карфиолът, ряпата, морковът и бамята. След като поврят 10 мин, се налива кокосовото мляко.
3. Ястието се подправя с лимоновия сок, магданоза и черен пипер.
0 | 0 |