В днешното забързано ежедневие е все по-трудно да се насладим на нещо домашно приготвено, а на всички ни се иска да можем да вкусим нещо, което сами сме изпекли. Днес ще ви представим една по-нетрадиционна рецепта за нещо сладичко - сладоледен хляб! Той се прави лесно, умерено сладък е и може да се хапва с течен шоколад.
Можете да използвате какъвто си пожелаете сладолед и допълнителни добавки, а приготвянето става много лесно и бързо и просто няма какво да объркате. Каква е тайната ли? Просто ви трябват само две съставки! Това със сигурност е новата ви любима рецепта!
Нужни съставки:
2 чаши леко разтопен сладолед (вкусът е по ваш избор)
1 ¼ чаша брашно
допълнителни добавки по избор - шарени пръчици, кокосови стърготини, шоколад
Начин на приготвяне:
Сложете разтопения сладолед в купа и го смесете с брашното, а след това поставете добавките и разбърквайте добре. Изсипете сместа в съд за печене, който предварително е намазан с олио, за да не залепне. Можете да сложите на дъното и оризова хартия. Заравнете добре сместа като отгоре можете да поръсите с още пръчици или шоколад. Печете за около 35 минути на 170 градуса.
Можете да сервирате получения хляб със сладолед, масло, течен шоколад или със сладко.
Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |