Тази кремообразна паста Орзо може да се сервира като гарнитура или като отделно ястие, комбинирана с зелена салата. Хубавото на това ястие е, че се готви в един съд и става много лесно.
Подправките, които ще използвате, зависят от вашия вкус. Можете да използвате розмарин, градински чай, риган и мащерка, както и босилек, лук, див лук или копър. Зависи от това какво харесвате и какво имате подръка.
Необходими продукти:
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
3 малки глави лук
4 скилидки чесън
1/2 ч. пресни подправки по избор
1/2 ч.л. лют червен пипер
сол, черен пипер, индийско орехче
500 грама паста Орзо
4 ч. пилешки или зеленчуков бульон
1 ч. сметана за готвене
2 1/2 ч. пармезан
2 с.л. лимонов сок
кората от 1 лимон
рукола, за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото и зехтина.
Запържете нарязаните на ситно лук и чесън, добавете всички подправки и овкусете със сол и черен пипер.
Когато чесънът стане златист, добавете Орзото, бульона и сметаната.
Бъркайте често и оставете на котлона, докато пастата поеме цялата течност. Това ще отнеме около 10 минути.
Махнете от котлона и добавете пармезана, лимоновия сок и настърганата лимонова кора.
Поръсете с лют червен пипер, добавете рукола и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |