Монголски Рамен с кюфтета

Монголски Рамен с кюфтета

Необходими продукти:

500 грама кайма

1/2 ч. галета

3 стръка зелен лук, нарязан на ситно

1 яйце

2 скилидки чесън

2 ч. л. сусамово олио

червен пипер на люспи

сол

черен пипер

слънчогледово олио, за пържене

2 ч. л. смлян джинджифил

3/4 ч. пилешки бульон

1/2 ч. соев сос

1/4 ч. кафява захар

2 с. л. сос "Хойсин"

3 пакета полуготови спагети

сусам, за поръсване

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте каймата, галетата, половината от зеления лук, яйцето, чесъна и 1 ч. л. сусамово олио. Овкусете с червен пипер, черен пипер и сол. Размесете каймата.

Оформете кюфтета.

Сложете малко олио, така че да има тънък слой на дъното, в тиган и го загрейте. Запържете кюфтетата.

Извадете кюфтетата от тигана и добавете останалото сусамово олио. Добавете джинджифила, бульона, соевия сос, сос Хойсин и захарта. Разбъркайте добре и върнете кюфтетата в тигана.

Сложете капак и гответе 10-15 минути, докато кюфтетата станат готови.

Междувременно сварете спагетите, според инструкциите на опаковката.

Добавете спагетите към ястието, разбъркайте добре и свалете от котлона.

Сервирайте, като поръсите със сусам и зелен лук.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay