Необходими продукти:
500 грама кайма
1/2 ч. галета
3 стръка зелен лук, нарязан на ситно
1 яйце
2 скилидки чесън
2 ч. л. сусамово олио
червен пипер на люспи
сол
черен пипер
слънчогледово олио, за пържене
2 ч. л. смлян джинджифил
3/4 ч. пилешки бульон
1/2 ч. соев сос
1/4 ч. кафява захар
2 с. л. сос "Хойсин"
3 пакета полуготови спагети
сусам, за поръсване
Начин на приготвяне:
В голяма купа комбинирайте каймата, галетата, половината от зеления лук, яйцето, чесъна и 1 ч. л. сусамово олио. Овкусете с червен пипер, черен пипер и сол. Размесете каймата.
Оформете кюфтета.
Сложете малко олио, така че да има тънък слой на дъното, в тиган и го загрейте. Запържете кюфтетата.
Извадете кюфтетата от тигана и добавете останалото сусамово олио. Добавете джинджифила, бульона, соевия сос, сос Хойсин и захарта. Разбъркайте добре и върнете кюфтетата в тигана.
Сложете капак и гответе 10-15 минути, докато кюфтетата станат готови.
Междувременно сварете спагетите, според инструкциите на опаковката.
Добавете спагетите към ястието, разбъркайте добре и свалете от котлона.
Сервирайте, като поръсите със сусам и зелен лук.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |