Лятото носи със себе си изобилие от плодове и зеленчуци, които със сигурност липсваха на всички ни през зимата. Междувременно обаче високите температури ни предизвикват да прекарваме все по-малко време около печката и да измисляме все по-лесни за приготвяне ястия. Именно такова е и днешното ни предложение за "мързелива” и изключително вкусна версия на класическия миш-маш. А ето и как да си го приготвите.
Необходими са ви:
2 предварително изпечени чушки
2 домата
1 яйце
2 с.л. брашно
3 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
щипка сол
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките и доматите на еднакви резенчета. Важно е доматите да са месести, за да не пускат вода.
Поръсете ги с брашно и сол и ги разбъркайте.
Загрейте зехтина и изпържете в него чушките, доматите и нарязаните на едро скилидки чесън.
Чукнете в средата едно яйце, сложете капак и оставете на котлона за още няколко минути няколко минути яйцето да стегне.
По желание гарнирайте с натрошено сирене.
Още бързи, лесни и вкусни идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
1 | 0 |