Най-лесната рецепта за хляб с оризово брашно

Най-лесната рецепта за хляб с оризово брашно
Canva

Този хляб с оризово брашно е чудесен вариант за тези, които избягват глутена или търсят алтернатива на традиционния пшеничен хляб. Може да се сервира с любимите ви сосове или гарнитури.

Необходими продукти:

  • 1 чаша оризово брашно
  • 1 чаша топла вода
  • 1 супена лъжица ябълков оцет
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 1 супена лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете оризовото брашно, топлата вода, ябълковия оцет и солта. Разбъркайте добре, докато се образува тесто. Ако тестото е твърде гъсто, добавете още малко топла вода; ако е твърде рядко, добавете още брашно.

Добавете бакпулвера и зехтина към тестото и разбъркайте отново, докато се комбинират напълно. Покрийте купата с кърпа или найлоново фолио и оставете тестото да почине за около 30 минути.

След като тестото е починало, го прехвърлете върху леко набрашнена повърхност. Оформете го в кръгла форма. Поставете оформеното тесто в намаслена тава за печене или форма за хляб.

Печете хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45-50 минути, или докато стане златист и звучи кухо, когато почукате по дъното му. Извадете хляба от фурната и го оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете и сервирате.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay