Този хляб с оризово брашно е чудесен вариант за тези, които избягват глутена или търсят алтернатива на традиционния пшеничен хляб. Може да се сервира с любимите ви сосове или гарнитури.
Необходими продукти:
- 1 чаша оризово брашно
- 1 чаша топла вода
- 1 супена лъжица ябълков оцет
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете оризовото брашно, топлата вода, ябълковия оцет и солта. Разбъркайте добре, докато се образува тесто. Ако тестото е твърде гъсто, добавете още малко топла вода; ако е твърде рядко, добавете още брашно.
Добавете бакпулвера и зехтина към тестото и разбъркайте отново, докато се комбинират напълно. Покрийте купата с кърпа или найлоново фолио и оставете тестото да почине за около 30 минути.
След като тестото е починало, го прехвърлете върху леко набрашнена повърхност. Оформете го в кръгла форма. Поставете оформеното тесто в намаслена тава за печене или форма за хляб.
Печете хляба в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45-50 минути, или докато стане златист и звучи кухо, когато почукате по дъното му. Извадете хляба от фурната и го оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете и сервирате.
0 | 0 |