Най-търсените в Google рецепти за 2022 г.

Най-търсените в Google рецепти за 2022 г.
unsplash

2022 г. беше годината на готвенето! Хората бяха вдъхновени да приготвят ястия и напитки, вдъхновени от любимите си знаменитости, TikTok видеа, телевизионни предавания и др.

В края на годината Google публикува своите списъци за годината, каталогизирайки най-търсените в Google термини от 2022 г. Сред маркираните категории в списъка са рецепти, а интригуващите данни определено говорят много за това как сме се хранили през изминалата година.

Любопитни ли сте кои рецепти са най-търсените?

Начело в списъка с търсени рецепти е "Суго"- традиционен италиански доматен сос.

Други рецепти в топ 5 включват "Cincinnati chili", "Marry Me Chicken", "бърза палачинка" и "пай с манго".

Останалите рецепти в списъка са предимно такива, наложени от знаменитостите. Номер 9 е "сандвич Бела Хадид", рецепта от модела, която стана вирусна в TikTok. Сандвичът се състои от пуешко, салам, проволон, домати и около дузина други съставки. 

Благодарение на успеха на сериала на "Мечката", "The Bear spaghetti" затворя списъка с номер 10. 

Историята на търсенето в Google 2022 също доказа, че недостигът на срирача е тежък за много американци. "Недостиг на Срирача" се класира на 5-то място в категорията "Недостиг". Ако не сте запознати, доставките на Срирача бяха спрени от пролетта до Деня на труда в Америка (4-ти септември).

И накрая, непубликуван списък показва, че има доста стари любимци, които се изкачиха до върха на списъка за търсения на "Алкохолни напитки". Те включват "еспресо мартини", "lemon drop martini" и "Дърти Шърли".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay