С днешната рецепта ще ви върнем директно в детството, изпълнено с игри, безгрижие и, сигурни сме, с много изядени кюфтенца. Именно по този повод се разровихме из бабините тетрадки, за да открием една невероятно вкусна идея за топчета от коприва, ориз и сирене. А ето я и нея.
Необходими са ви:
1 ч.ч. ориз
500 г коприва
200 г овче сирене
шепа галета
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност. Оставете настрана да се охлади.
Междувременно почистете копривата и бланширайте закратко във вряща вода. Изстудете веднага в студена вода, за да запазите зеления цвят. Нарежете ситно.
В купа натрошете сиренето, добавете копривата и ориза. Подправете на вкус. От получената смес оформете кюфтенца. Поръсете с галета и от двете страни.
Подредете върху хартия за печене в подходящата тава. Загрейте фурната до 180 С. Печете около 10-15 минути.
Още любими рецепти с вкус на детство може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
2 | 0 |