Ето как да приготвите вкусен чийзкейк с течен шоколад:
Необходими продукти:
За блата:
15 грахамови бисквити
3 с. л. захар
1/8 ч. л. сол
4 с. л. масло, разтопено
За чийзкейка:
250 гр. шоколад, начупен на едро
250 гр. крема сирене
1 ч. захар
1/2 ч. л. сол
1 с. л. ванилия
4 големи яйца, на стайна температура
2 ч. течен шоколад
3/4 ч. сметана
1/2 ч. заквасена сметана
1/4 ч. лешници
Начин на приготвяне:
Направете блата: Намажете една тава с масло. Сложете алуминиево фолио на дъното и по стените на тавата. Поставете тавата във фурната и оставете да загрее.
Сложете бисквитите в блендера, за да смелите бисквитите на ситно. Добавете захар, сол и пуснете блендера. Изсипете бисквитите в средно голяма купа, добавете масло и разбъркайте. Сложете сместа в тавата и го притиснете хубаво към тавата. Сложете тавата във фризера за 10 минути.
Сложете тавата във фурната, за да изпечете блата, около 10 минути. След това го оставете настрани, за да се охлади.
Направете чийзкейка: Сложете вода в една тенджера и я сложете на котлона, за да заври. В суха метална купа, поставена над врящата вода, разтопете шоколада.
Вземете миксера и разбийте крема сиренето. Добавете захар и сол и разбъркайте отново. Добавете ванилията и яйцата и разбъркайте. След това добавете и разтопения шоколад, течния шоколад, сметаната и заквасената сметана.
Изсипете сместа върху вече изпечения блат и я загладете. Сложете тавата в по-голям съд, пълен с вода. Идеята е чийзкейкът да се пече на водна баня. Печете около 1 час и половина. Оставете да се охлади, заедно с водата. След това покрийте чийзкейка с прозрачно фолио и го оставете в хладилника за 4 часа.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |