Когато чуете хумус, вероятно се сещате за някакъв вид хлебчета, върху които да го намажете. Но всъщност хумусът може да се консумира по доста различни начини.
Хумусът е много полезен. Той е много богат на протеини и съдържа и някои други полезни вещества като магнезий, желязо и фибри. Две супени лъжици хумус предлагат два грама протеини, един до два грама хранителни фибри, около пет грама здравословни мазнини, и основни витамини и минерали. И всичко това за около 80 калории.
Също така е невероятно лесно да се приготви вкъщи: Всичко, от което се нуждаете, е консерва нахут, чесън, лимонов сок, тахан и зехтин. Сложете всички съставки в робота и вече имате готов хумус.
Ето как можете да консумирате хумуса:
1. С различни зеленчуци
Можете да нарежете различни зеленчуци, като моркови, чушка, краставици и т.н. и да ги потапяте в хумуса.
2. Като дресинг за салата
Можете да използвате хумуса като дресинг. Просто сложете 2 супени лъжици в салатата и й се насладете.
3. С ябълки
Може да ви звучи като странна комбинация, но всъщност е много вкусно. Може да замените фъстъченото масло върху ябълките с хумус.
4. Като марината
Хумусът всъщност е страхотна марината за месо. Просто намажете месото с хумус, оставете го за един час и след това изпечете както обикновено.
5. На сандвич
Можете да си направите страхотен сандвич с хумус. Просто намажете две филии с хумус и сложете каквото пожелаете вътре.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |