Рубриката "От кухнята на Ани" има за цел да бъде в помощ на онези от вас, които биха искали да зарадват семейството си с нещо вкусно и специално. В нея нашата читателка Ани Руменова публикува изпитани рецепти, а всяка от тях би ви създала слава на майстор-готвач!
Тя вече ни научи как да си направим поширано пиле с джинджифил и гъби, домашни питки с масло и спагети с гъби, сметана и портокал.
Днешното й предложение отново е изключително вкусно - кюфтета от сьомга, достатъчни за двама души:
Необходими продукти
600 г филе от сьомга
1 глава лук
1 червена чушка
2 скилидки чесън
2 с.л. майонеза
2 с.л. горчица
галета, сол, черен пипер
мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Нарежете чушката и лука на дребно и запържете в нагорещен тиган с 2 с.л. олио и щипка сол.
Оставете да се запържат до златисто. След като станат готови, оставете в тигана да изстинат.
През това време почистете филето от костите (ако има) и кожата. Нарежете го на кубчета около 1 см. С голям нож или сатър започнете да кълцате месото като за наденица.
Прехвърлете в купа. Добавете вече изстиналите зеленчуци, 2 скилидки скълцан чесън, 2 с.л майонеза, 2 с.л. галета, 1 с.л. горчица, млян черен пипер, сол. Омесете получения микс, покрийте с фолио и оставете в хладилника за 1-2 часа.
След като сместа се е охладила, оформете кюфтетата - вероятно ще ви стигне за 4 броя. Оваляйте ги в галета. Запържете ги в загрята мазнина на умерен огън до златисто.
Гарнирайте с резен лимон, любима зелена салата или "Снежанка”.
Приятен апетит!
3 | 0 |