Охлюви с ориз

Кулинарните експерименти не могат да ви навредят

Охлюви с ориз

Тази седмица разбрахме колко полезни могат да бъдат охлювите и взехме трудно решение. Няма да стоим на повърхността на темата, а ще се гмурнем, или по-скоро допълзим до същността на тяхната употреба. За да не говорим наизуст, се консултирахме с Мария Илиева от LaMartinia, която сподели с нас своя опит с черупчестите животинки.

Тя ни разказа, че правилната рецепта е в основата на поносимите резултати. Ястието има особен вкус, но в никакъв случай не е "гнусно" или "извратено". Все пак препоръчваме на кулинарно ограничените да не четат нататък. Смелите изследователи на вкусове пък се нуждаят от:

ориз (арборио или дългозърнест)

пилешки бульон

сварени и изчистени охлюви

бяло вино

пресен и стар лук

черен пипер

масло

бяло вино

сол

зехтин


Охлювите се сваряват в пилешки бульон до готовност. В зехтина се задушава нарязаният на ситно лук до омекване, залива се с виното и се прибавят сварените охлюви и ориза.

Постепенно се сипва бульона и маслото, овкусява се със сол и черен пипер. Оставя се да къкри на бавен огън и след омекване на ориза, се запича на фурна. Количеството на продуктите е на око и според вкуса.

Съчетава се перфектно със свежи зелени подправки. Чаша изстудено бяло вино е повече от задължителна!

4 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay