Сблъсъкът на вкусовете

Къри с чушки и фъстъци

Сблъсъкът на вкусовете

Зелената чушка е съвсем обикновен зеленчук с типичен вкус. Останалите съставки на това семпло къри пък са със земни и сладки аромати. Смесването на двата вида продукти осигурява балансиран вкус на това лесно ястие.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г зелени месести чушки
200 г запечени белени фъстъци
1 с. л. кокосови стърготини
½ ч. л. лют червен пипер, по желание
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 ч. л. джинджифил, ситно нарязан
1 ч. л. черен синап
1 с. л. къри на прах
4 с. л. олио
сол на вкус
варен ориз за сервиране

Начин на приготвяне:

Фъстъците, кокосовите стърготини и лютият пипер се смилат заедно. Отделно се смесват лукът, чесънът, джинджифилът, синапеното семе и кърито.
В загрятото олио се слага лучената смес и се разбърква 3-4 мин. Добавят се нарязаните чушки. Разбъркват се няколко минути и се добавя фъстъчената смес и 200 - 300 мл вода. Оставя се да къкри 10 - 15 мин., като се разбърква от време на време, за да не загори. Ако се сгъсти прекалено много, се долива още малко гореща вода. Сервира се с варен ориз басмати.

сп. Меню

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay