Гранолата обикновено се прави със смес от овес, ядки и семена, подсладител и мазнина. Тази гранола не съдържа овес (не е позволена пшеница в палео диетата), вместо това има 2 цели чаши ядки и 1 1/4 чаши семена, за да компенсира. За подсладител се използва мед и кокосово масло за мазнина.
Обичаме комбинацията бадем-пекан, но орехите и шам фъстъкът са страхотни заместители.
Семената добавят хрупкавост и вкус - и са толкова полезни за вас! Те са пълни с антиоксиданти и здравословни мазнини.
Дори и да смените някои съставки, не пропускайте сусамовите семена, които придават на тази гранола приятен вкус и помагат за балансиране на сладостта на меда.
Ето как да приготвите тази вкусна палео гранола:
Необходими продукти:
1 ч. бадеми
1 ч. пекани
1 ч. сушени червени боровинки
1/2 ч. тиквени семки
1/2 ч. кокосови стърготини
1/4 ч. ленено семе
1/4 ч. слънчогледово семе
1/4 ч. сусам
1 ч. л. сол
1 с. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
3 с. л. разтопено кокосово масло
1/4 ч. мед
1 ч. л. ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тава със спрей за готвене.
В голяма купа комбинирайте бадемите, пеканите, червените боровинки, тиквените семки, кокоса, лененото семе, слънчогледовото семе, сусама, солта, канелата и индийското орехче.
В малка купа разбийте кокосовото масло, меда и ванилията.
Изсипете тази смес върху семената и разбъркайте, за да се покрие добре. Разстелете гранолата в тавата на равномерен слой.
Печете около 25 минути.
Оставете гранолата да се охлади добре и я приберете в кутия за съхранение.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |