Палео гранола

Палео гранола

Гранолата обикновено се прави със смес от овес, ядки и семена, подсладител и мазнина. Тази гранола не съдържа овес (не е позволена пшеница в палео диетата), вместо това има 2 цели чаши ядки и 1 1/4 чаши семена, за да компенсира. За подсладител се използва мед и кокосово масло за мазнина.

Обичаме комбинацията бадем-пекан, но орехите и шам фъстъкът са страхотни заместители.

Семената добавят хрупкавост и вкус - и са толкова полезни за вас! Те са пълни с антиоксиданти и здравословни мазнини.

Дори и да смените някои съставки, не пропускайте сусамовите семена, които придават на тази гранола приятен вкус и помагат за балансиране на сладостта на меда.

Ето как да приготвите тази вкусна палео гранола:

Необходими продукти: 

1 ч. бадеми

1 ч. пекани

1 ч. сушени червени боровинки

1/2 ч. тиквени семки

1/2 ч. кокосови стърготини

1/4 ч. ленено семе

1/4 ч. слънчогледово семе 

1/4 ч. сусам

1 ч. л. сол

1 с. л. канела

1/2 ч. л. индийско орехче

3 с. л. разтопено кокосово масло

1/4 ч. мед

1 ч. л. ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Напръскайте тава със спрей за готвене.

В голяма купа комбинирайте бадемите, пеканите, червените боровинки, тиквените семки, кокоса, лененото семе, слънчогледовото семе, сусама, солта, канелата и индийското орехче. 

В малка купа разбийте кокосовото масло, меда и ванилията.

Изсипете тази смес върху семената и разбъркайте, за да се покрие добре. Разстелете гранолата в тавата на равномерен слой. 

Печете около 25 минути. 

Оставете гранолата да се охлади добре и я приберете в кутия за съхранение. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay