Панакота със сос от рози

Панакота със сос от рози

Панакота със сос от рози

Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада Изключително фин и изискан десерт, който със сигурност ще достави наслада на всичките ви сетива. Плътният сметанов вкус се съчетава превъзходно с нежния аромат на рози, за да се получи едно наистина възхитително творение на кулинарното изкуство.

Необходими продукти за 4 порции:

2 ч. л. желатин
400 мл млечна сметана
5 с. л. пудра захар
200 г заквасена сметана
1 шушелка ванилия или ванилова захар
4 с. л. елексир от рози или сладко от рози
 листенца от рози и стрък от мента за гарниране

Начин на приготвяне:

Желатинът се смесва с 50 мл студена вода и се оставя за 2 мин. да набъбне.
Течната сметана се слага да заври. Прибавят се захарта и семенцата от ванилията. Отстранява се от огъня и се добавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Прибавя се заквасената сметана, като добре се разбърква. Сипва се във форма или малки купички, леко намазани с олио. Слага се в хладилника да се стегне за 3-4 часа.
Формичките се обръщат и кремът се гарнира с еликсира от рози, листа от рози и мента. Ако има нужда, формите се потопяват за 4-5 сек. в съд с гореща вода, за да се обърнат по-лесно.

7 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay