Ще ви предложим една интересна рецепта за паста, подходяща за пролетните дни.
Необходими продукти:
сол
една опаковка спагети
1 с. л. зехтин
500 гр. пилешки гърди, без кожа
черен пипер
2 с. л. масло
1 малка глава лук, нарязан
1 стръг аспержи
3/4 ч. готварска сметана
1/2 ч. пилешки бульон
сок от 1 лимон
3 скилидки чесън
3/4 ч. моцарела
1/2 ч. пармезан, настърган
1 лимон, разрязан на две
магданоз
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера, в подсолена вода, сварете спагетите. Изцедете водата и ги върнете обратно в тенджерата.
В тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете месото и подправете със сол и черен пипер. Гответе до златисто. Извадете месото и тигана и го оставете настрани.
След това разтопете маслото в тигана. Добавете лука и аспержите и отново подправете със сол и черен пипер. Запържете ги около 5 мин., след това добавете сметаната, бульона, лимоновия сок и чесъна и оставете да къкри 5 минути.
Добавете сирената, разбъркайте докато се разтопят. След това добавете спагетите и лимона. След това добавете пилето и разбъркайте отново. Гарнирайте с магданоз и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |