Ще ви представим рецепта за домашно приготвено пилешко месо. Тази рецепта изисква минимални усилия и ястието е много вкусно.
Необходими продукти:
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
зехтин
4 броя обезкостени пилешки гърди без кожа
1 лимон, нарязан на тънки резени
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. В малка купа комбинирайте чесъна на прах, червения пипер, черния пипер и солта. Намажете пилешкото месо със зехтина и след това поръсете с вече направената подправка. Обилно намажете всяко от парчетата месо със зехтин и подправка. Поставете пилето в тава и сложете по 1-2 резена лимон на всяко парче.
Печете около 20 минути, докато месото стане готово. Покрийте пилето с фолио и оставете за още 3-5 минути.
Сервирайте със задушени зеленчуци.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |