Пиле с вкуса на Китай

Ароматно пиле по съчуански

Миналата седмица опитахме вкуса на Бразилия и Индия, а сега централна провинция в Китай привлече вниманието ни с един любим вкус и аромат.

Мястото е Съчуан - най-големият производител на зърно, рапица и свинско месо в Китай. Там храната е много лютива, но и изключително вкусна. Тук ще ви разкрием тайната на любимото ни пиле по сечуански, което можете да приготвите само за 10 минути.

 

Пиле по съчуански

 

4 пилешки филета – гърди, нарязани на кубчета

3 с.л. царевично нишесте

1 с.л. растителна мазнина /олио

4 скилидки чесън нарязан на ситно

5 с.л. соев сос

1 ½ с.л. бял балсамов оцет

¼ чаша вода

1 ч.л. захар

3 стръка зелен лук, нарязан диагонално на парчета (2-3 см)

½ ч.л. лют червен пипер (като опция)

 

 

Начин на приготвяне:

Изсипете нишестето в купа и оваляйте добре филетата в него, така че да се покрие с плътен слой нишесте. Загрейте олиото в дълбок тиган на среден огън. Запържете парченцата месо с чесъна, като непрекъснато разбърквате, докато покафенеят. Изсипете соевия сос, оцета, захарта и водата. Разбъркайте, сложете капак и гответе за около 5 минути, като тук индикатор ще ви бъде пилешкото месо – трябва вътрешността да не розовее.

Когато пилето е готово, изсипете и зеления лук, лютивия пипер (по желание) и оставете на огъня за около 2 минути без да закривате тигана с капак.

Сервирайте върху подложка от ориз.

 

 

 

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay