Това лесно ястие се приготвя за по-малко от час и е изключително вкусно.
Кремообразният ориз има силен вкус, благодарение на чушките, които са по-скоро сладки, отколкото пикантни. Тяхната острота олекотява ястието, като го кара да не се усеща толкова тежко. Деглазирането на тигана с течността от пеперончините помага наистина да овкусите ориза.
Ето как да приготвите това вкусно пиле с ориз:
Начин на приготвяне:
4 броя пилешки гърди
2 ч.л. риган
1 ч.л. чесън на прах
сол
черен пипер
2 с.л. олио
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 с.л. масло
1 ч. ориз
1 буркан пеперончини
2 ч. пилешки бульон
1 ч. сметана за готвене
1 ч. настъгана моцарела
Начин на приготвяне:
Подправете пилето с риган, чесън на прах, сол и черен пипер. В голям тиган загрейте олиото. Добавете пилето и гответе, като обръщате от време на време, до златисто, около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.
Намалете силата на котлона. Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне, около 7 минути. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи. Добавете ориза и гответе около 1 минута. Налейте течността от буркана с пеперончини. Гответе, като разбърквате от време на време, докато по-голямата част от течността се изпари, 1 до 2 минути. Добавете бульона и сметаната. Върнете пилето в тигана. Оставете течността да заври, след което намалете котлона още малко. Покрийте и оставете да къкри, като разбърквате често, докато оризът омекне и месото се сготви.
Добавете моцарелата и пеперончините, след което сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |