Някои храни просто си пасват – като фъстъчено масло и желе или пържени картофи и кетчуп – и това важи още повече за царевицата и пилето. С препечени царевични зърна, свеж, опушен бекон и кремообразен билков сос, тази проста вечеря на тиган доказва, че няма нищо, което това дуо да не може да направи.
Тъй като пилето и царевицата са толкова вкусни сами по себе си, всичко, от което се нуждаете, за да завършите ястието, е гарнитура от сотиран спанак или любимите ви зеленчуци на скара.
Ето как да приготвите кремообразно пиле с царевица на тиган:
Необходими продукти:
250 грама бекон
2 ч. царевица на зърна
700 грама пилешко месо (гърди)
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
сол
1 с.л. масло
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
1/2 ч. бяло вино
1/2 ч. сметана за готвене
1/2 ч. пилешки бульон
50 грама маскарпоне
1 с.л. пресен босилек
резенчета лайм, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голям, студен тиган подредете бекона. Гответе на среден огън, като разбърквате от време на време, докато мазнината започне да се разтопява, 6 до 7 минути. Добавете половината царевица в тигана и гответе, като разбърквате от време на време, докато царевицата започне да покафенява и беконът стане хрупкав, още около 10 минути. Прехвърлете в покрита с хартиена кърпа чиния или купа.
Подправете пилето навсякъде с червен пипер, черен пипер и 1 1/4 чаена лъжичка сол. В същия тиган на средно силен огън гответе пилешкото месо, като го обръщате от време на време, докато стане златисто, 2 до 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в друга чиния.
В същия тиган на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязания на ситно лук и останалата царевица, както и 1/2 чаена лъжичка сол и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът леко омекне, около 2 минути. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате, още около 1 минута.
Добавете виното. Гответе, докато виното се изпари почти напълно, 2 до 3 минути. Добавете сметаната, бульона и маскарпонето. Оставете да заври и гответе, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти, 5 до 7 минути.
Върнете всичко в тигана и оставете още няколко минути.
Гарнирайте с резенчета лайм и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |