Ако сте си помислили, че в тази пилешка салата ще има ром, съжаляваме, но ще ви разочароваме. Но има пиле, кокос, ананас и тропически дресинг, който наподобява коктейл.
Необходими продукти:
500 гр. обезкостено пилешко месо
1 ч. брашно
2 големи яйца, разбити
1 ч. кокосови стърготини
сол
черен пипер
1 глава салата "Ромен" или 1 маруля
1 червена чушка, нарязана на тънки ленти
2 ч. нарязан ананас
1/2 ч. кокосово мляко
сок от 2 лайма
сок от 1 лимон
щипка червен пипер, по желание може да е лют
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Потопете парчетата пилешко месо в брашно, яйце и кокос и ги наредете в тава за печене.
Печете до златисто, около 12 минути.
Междувременно направете салатата.
В голяма купа накъсайте марулята и добавете червената чушка, ананаса и пилешкото месо.
В малка купа комбинирайте кокосовото мляко, сока от лимон, сока от лайм, червения пипер и подправете със сол.
Поръсете салатата с дресинга и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |