Пилешките бутчета са вкусни, крехки и много по-сочни от пилешките гърди. В тази рецепта са приготвени по гръцки, което ги прави още по-ароматни и свежи.
Ето как да приготвите пилешки бутчета по гръцки:
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета (долни)
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 с.л. зехтин
1 малка глава лук
250 грама орзо
3 скилидки чесън
1/2 ч. бяло вино
2 ч. пилешки бульон
1/2 ч. сметана за готвене
1 ч.л. настръгана лимонова кора
2 с.л. лимонов сок
2 ч. чери домати
150 грама сирене Фета
1/2 ч. маслини Каламата
1/4 ч. пресен копър
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Загрейте 2 с.л. зехтин в голям тиган. Гответе пилето, като го обръщате от време на време, докато покафенее от двете страни, около 12 минути.
Прехвърлете го в чиния и почистете тигана.
В същия тиган загрейте останалия зехтин. Добавете нарязания на ситно лук и го запържете за около 2 минути. Добавете орзото и чесъна и гответе, като разбърквате, докато орзото се запече леко. Добавете виното и оставете да заври. Гответе, докато течността почти се изпари.
Добавете бульона, сметаната, лимоновата кора, лимоновия сок и 1/2 чаена лъжичка сол. Оставете да заври. Въренете пилето обратно в тиган.
Прехврълете тигана във фурната и печете 20-25 минути.
В купа комбинирайте доматите, фетата, маслините и копъра; подправете с щипка сол и черен пипер.
Поръсете тази смес върху вече изпеченото пиле.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |