Пилешки шницели

Пилешки шницели

Всяка държава има своя собствена версия на начуканото месо, покрито с панировка и изпържено до хрупкавост. Мексико има миланеза, Япония има кацу, а Германия има шницел. Тук, в България, също наричаме това ястие шницел и е любимо на всички. Ето как да приготвите вкусни пилешки шницели:

Необходими продукти:

4 броя обезкостени пилешки гърди

сол

черен пипер

2 яйца, разбити

1/2 ч. брашно

1 ч. галета

1 лимон, на резени

Магданоз, по желание

Начин на приготвяне:

Разрежете всяка от пилешките гърди, така че да станат тънки парчета месо. Поставете пилешкото месо върху дъска за рязане, сложете стреч фолио отгоре и ги начукайте. 

Подправете със сол и черен пипер.

Напълнете дълбок тиган с олио и го загрейте на висока температура. 

Сложете брашното, разбитите яйца и галетата в три различни плитки чинии. 

Вземете едното парче месо, сложете го в брашното, след това в яйцата и накрая в галетата. Ако имате достатъчно място в тигана, повторете със следващото парче месо. Не слагайте панировка на всички шницели едновременно, а само на тези, които веднага ще пържите, защото в противен случай галетата ще се напои с яйцата и няма да станат хрупкави. 

Пържете до златисто, след което извадете шницелите в чиния с кухенска хартия, за да попие излишното олио. 

Сервирайте поръсени с магданоз, с лимонови резени и гарнитура по избор. Може да изберете картофена салата, свежа салата, картофено пюре или абсолютната класика- пържени картофки. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay