Пилешкото месо обича сметана

Аламинут за секунди

Пилешкото месо обича сметана

Понякога нямаме време да стоим цял ден покрай печката, за да приготвим някое сложно ястие. Иска ни се да "забъркаме” нещо набързо, но същевременно да е вкусно. Предлагаме ви една лесна рецепта за апетитен аламинут.

Необходими продукти:
3 пилешки пържоли от бут
1 глава лук
⅔ кафена чаша сметана за готвене
1 с.л. масло
малко магданоз
⅓ кафена чаша вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на средно големи парчета. Нарежете лука и магданоза.

2. В тиган разтопете маслото и след това добавете лука и пилешкото месо. Запържете за 5-10 минути, докато продуктите добият златист цвят.

3. Прибавете сметаната и водата. Оставете тигана на котлона, докато водата се изпари и сосът се сгъсти пов аш вкус. През цялото време разбърквайте, за да не загори.

4. Поръсете отгоре с магданоза за декорация и аромат.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 29.05.2012|13:00
това е сметана за готвене,аз такава използвам
5
Не е посочен 28.05.2012|13:15
Е, не са намерили снимката сега :) то важна е рецептата :)
4
Не е посочен 28.05.2012|13:07
Вариантите са много - тайната се крие в самата сметана за готвене, ама не заквасената, ами баш тая дето не ѝ трябва много дълга топлинна обработка.
3
Не е посочен 28.05.2012|13:06
Ей това ще го пробвам още тази седмица - обичам точно тази комбинация. Според мен може да се сложи и свинско и царевичка :)
2
Не е посочен 28.05.2012|10:23
и аз правих нещо такова през почивните дни и стана доста вкусничко
1
Не е посочен 28.05.2012|09:32
на картинката има и гъбки и друг зеленчук:)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay