Понякога нямаме време да стоим цял ден покрай печката, за да приготвим някое сложно ястие. Иска ни се да "забъркаме” нещо набързо, но същевременно да е вкусно. Предлагаме ви една лесна рецепта за апетитен аламинут.
Необходими продукти:
3 пилешки пържоли от бут
1 глава лук
⅔ кафена чаша сметана за готвене
1 с.л. масло
малко магданоз
⅓ кафена чаша вода
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на средно големи парчета. Нарежете лука и магданоза.
2. В тиган разтопете маслото и след това добавете лука и пилешкото месо. Запържете за 5-10 минути, докато продуктите добият златист цвят.
3. Прибавете сметаната и водата. Оставете тигана на котлона, докато водата се изпари и сосът се сгъсти пов аш вкус. През цялото време разбърквайте, за да не загори.
4. Поръсете отгоре с магданоза за декорация и аромат.
10 | 0 |