През пролетния сезон зелената салата е сред най-предпочитаните ястия. Тя е лека, много вкусна, а и я има най-вече през точно тези месеци.
Днес ще ви предложим една нейна разновидност, която съдържа не само традиционните маруля и репички, но и пиле, фъстъчено масло и дори грейпфрут.
Необходими продукти:
2 големи грейпфрута
½ кг пилешки гърди
1 ч.л. горчица
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. канела
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. сол
¼ ч.ч. фъстъчено масло
2 с.л. соев сос
1 ч.л. захар
1 маруля
8-10 репички
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете грейпфрутите. Върху тях сипете горчицата, чесновия прах, канелата, кориандъра, джинджифила, пипера и солта.
В отделен съд смесете фъстъченото масло, соевия сос и захарта. Добавете към тях свареното пилешко месо, ситно нарязаната маруля и репичките. Смесете всичко заедно, оставете за кратко в хладилника и сладко-соленото ви ястие е готово.
11 | 0 |