Полъх от Ориента: Сладките на Падишаха

Кокос, ароматен крем и какаови блатове оформят сладко съвършенство

Полъх от Ориента: Сладките на Падишаха

Днес ще ви пренесем мислено в Ориента, за да зарадваме сетивата ви с една уникално вкусна рецепта за така наречените Сладки на Падишаха, които на всичкото отгоре, учудващо и за самите нас, се приготвят изключително лесно, а в същото време са повече от ефектни.

Необходими са ви:
1 пакет кокосови стърготини
500 мл прясно мляко
1 ч.л. есенция ром
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
6 с.л. брашно
10 с.л. захар
1 ч.л. краве масло
50 г течен шоколад
1 пакетче нишесте лимон
1 с.л. кафе еспресо
3 яйца

Начин на приготвяне:
Разбийте се яйцата с 6 с.л. захар (останалата е за крема) и 1 с.л. сварено кафе. Добавете есенцията, какаото и брашното с бакпулвера и разбъркайте до получаването на гладка кексова смес.

Изсипете сместа в широка тава върху хартия за печене. Печете в преедварително загрята до 180 градуса фурна за 15-16 минути до суха клечка.

Извадете блата и сго отделете от хартията. С чашка с диаметър 5-6 см се изрежете кръгчета.

Пригответе крема (нишесте лимон) по указание. Слепвайте кръгчетата две по две с малко крем, като ги намазвате и отстрани. След това овалвайте в кокосовите стърготини.

Още вкусни рецепти за сладки и солени изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay