Днес е един прекрасен празник, много хора празнуват имен ден и е хубаво да спазим традицията и да приготвим риба. Затова ще ви предложим рецепта за пълнен шаран.
Необходими продукти:
1 шаран (размера е по ваш избор)
2 глави лук
1 с. л. доматено пюре
200 гр. домати
100 гр. моркови
200 гр. гъби
100 гр. орехи
1 кафена чаша бяло вино
щипка сол
щипка черен пипер
1 с. л. универсална подправка
малко пресен магданоз
2 лимона
Начин на приготвяне:
Почистете шарана, посолете го добре и оставете да престои час- два.
Загрейте малко мазнина в един тиган. Първо добавете орехите, след това лукът, морковите и гъбите, а накрая и доматите.
Оставете на котлона, докато изври водата. След това добавете подправките и разбъркайте.
Напълнете шарана с плънката и го зашийте с конец и игла.
След това го сложете в тава, в която сте сложили малко мазнина и сте наредили резени лимон. Отгоре сложете още резени лимон и малко масло.
Изсипете виното и малко вода в тавата. Покрийте с алуминиево фолио.
Печете 40-50 минути с фолиото. След това го махнете и оставете шарана във фурната, докато се запече леко.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |