Рибата тон в консерва е сравнително евтин, лесен, а и изключително вкусен вариант, когато се чудите какво да сготвите "на бързо” и без много усилия. Особено когато очаквате гости. Днес, благодарение на нашите колеги от Kulinar.bg, ще ви дадем няколко интересни предложения именно как да вплетете този деликатес в менюто си. Ето ги и тях:
Пълнени домати
Необходими продукти:
8 домата
400 г риба тон
40 г ориз
3 с.л. майонеза
2 с.л. пресен магданоз
2 с.л. лимонова кора
1 ч.л. босилек
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Сварете ориза в подсолена вода.
Измийте доматите, отрежете върховете им и ги издълбайте. Обърнете ги надолу, за да изтече сокът.
Отцедете рибата тон, накъсайте я и я смесете с ориза, магданоза, майонезата, лимоновата кора, черния пипер и босилека.
Напълнете доматите с тази смес и ги захлупете с отрязаните капачета.
Салата
Необходими продукти:
1 салата айсберг
4 домата
1 консерва риба тон
10 зелени маслини
1 с.л. зехтин
щипка сол
Начин на приготвяне:
Накъсайте салатата айберг.
Нарежете доматите и ги добавете към салатата, заедно с рибата тон, накъсана на малки парченца и нарязаните на тънко зелени маслини.
Подправете на вкус.
Пълнени яйца
Необходими продукти:
4 яйца
2 с.л. риба тон
1 лимон
2 щипки сол
2 щипки бял пипер
Начин на приготвяне:
Извадете жълтъците от сварените яйца.
Смесете в купа рибата тон, жълтъците, сока и кората от лимона, солта и пипера. Пасирайте, за да стане гладка смес.
Напълнете белтъците, украсете по ваше желание и сервирайте.
Още идеи за вкусни и ефектни ястия с риба тон може да откриете в статията на Kulinar.bg.
6 | 0 |