Този ябълков орехов сладкиш е чудесен десерт за есенните месеци и може да се сервира топъл или студен.
Необходими продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 чаша гранулирана захар
- 1/2 чаша студено масло, нарязано на кубчета
- 1/2 чаша смлени орехи
- 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 големи яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1/4 чаша мляко
- 3 чаши настъргани ябълки (около 3 средно големи ябълки)
- 1/4 чаша гранулирана захар (за ябълките)
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/4 чаена лъжичка индийско орехче
Начн на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса.
В голяма купа смесете заедно брашното, захарта, студеното масло, смлените орехи, содата бикарбонат и солта. Смесете съставките, докато станат на трохи.
Добавете яйцата, ваниловия екстракт и млякото към сместа от трохи. Разбъркайте, докато тестото стане равномерно. В отделна купа смесете настърганите ябълки, 1/4 чаша захар, канелата и индийското орехче.
Намаслете 9x13-инчова тава за печене. Половината от тестото се разпределя на дъното на подготвената тава. Върху тестото разпределете ябълковата смес. Останалото тесто се разпределя върху ябълковата смес, като се покрива ябълковата смес напълно.
Печете сладкиша около 45-50 минути или докато златисто кафяво отгоре и клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади напълно, преди да нарежете и сервирате.
0 | 0 |