Рецепта за вкусна и полезна домашна марината (част I)

В сезона на барбекюто ви даваме полезни идеи

Рецепта за вкусна и полезна домашна марината (част I)

В разгара на лятото няма нищо по-приятно от весела компания, с която да приготвите барбекю сред природата. Това е един повод да съберете близки и приятели и заедно да се развихрите на скарата.

За да получите крехко месо и вкусни зеленчуци, тайната е в марината, в която ще престоят преди да ги сложите на скарата. Най-лесно е да купите готова смес, но много по-здравословно ще бъде сами да я приготвите.

С домашно приготвената марината ще можете успешно да съхранявате месо в хладилника поне за три дни. Предлагаме ви няколко рецепти.

Розмарин с балсамико

Необходими продукти:
½ лъжичка черен пипер
2 супени лъжици зехтин
6 скилидки чесън, нарязан
1 връзка розмарин
500 милилитра балсамико
1 чаена лъжичка сол

Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 7-8 часа преди употреба.

Още от 5-те топ маринати за вашето барбекю ще откриете във fitwell.bg!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay