В разгара на лятото няма нищо по-приятно от весела компания, с която да приготвите барбекю сред природата. Това е един повод да съберете близки и приятели и заедно да се развихрите на скарата.
За да получите крехко месо и вкусни зеленчуци, тайната е в марината, в която ще престоят преди да ги сложите на скарата. Най-лесно е да купите готова смес, но много по-здравословно ще бъде сами да я приготвите.
С домашно приготвената марината ще можете успешно да съхранявате месо в хладилника поне за три дни. Предлагаме ви няколко рецепти.
Розмарин с балсамико
Необходими продукти:
½ лъжичка черен пипер
2 супени лъжици зехтин
6 скилидки чесън, нарязан
1 връзка розмарин
500 милилитра балсамико
1 чаена лъжичка сол
Смесете всички продукти и добавете месото. Необходимо е да стои така минимум 7-8 часа преди употреба.
Още от 5-те топ маринати за вашето барбекю ще откриете във fitwell.bg!
0 | 0 |